Jan 14, 2013

Menyesal ke?

selamat malam for yg dah mengantuk tu . hari ni kelas xde . yeah, sgt bosan dan bosan. bila ada kelas rasa malas nak g kelas. bila xde kelas terasa mau pergi kelas. eh eh eh. apar citer ni?
hehe. hope sgtlah untuk last semester ni. aku xsia2kan peluang yg ada. terutama mengikuti ceramah yg danjurkan mpm dan kolej sendiri. aku nak dapat banyak pengetahuan. bila tengok sahabat karib belajar luar negara. tiba2 terasa menyesal. coz xbelajar rjin2 masa sekolah dulu. expcly bahasa org puteh lah kan. apa2 pun aku tetap bersyukur aku masih terus menuntut ilmu and sekarang berada di tahun akhir ijazah sarjana muda psikologi universiti islam melaka malaysia. rasa nak back sem 1 balik. mana tak nya.masa sem 1 dulu bila tgk 3tahun stgh nak abiskan dgre terasa mcm.
YA Allah,. lamanya. haha. tapi sekejap je kan. pjam celik je rasa.agak2 meresap x ilmu yg dpelajari ke darah daging ni. huh . lau d fikirkan. banyak benda peluang yg aku mungkin sengaja lepaskannya. lau aku berfikiran matang. aku xakan habiskan masa aku dgn CINTA manusia yg lalai tu. Aku xakan habiskan masa rehat n tidur daripada pergi ceramah or aktv kolej. semuanya dah past pun... so, ni lah manusia. bila dah past baru nak menyesal. skrg pandang depan. dan fikir masa depan. apa matlamat seterusnya.
ok now,. aku dah janji pada diri aku. aku nak pastikan ilmu agama ckup dalam dada ni. aku nak g umrah pada usia muda ni. bab perkahwinan .aku percaya dengan Allah. sperti mana MATI yg akn menjemput aku. pada bila2 masa tanpa kita jangka kan...aku nak gembirakan hati mak ayah aku. aku nak kerja n bantu masalah remaja yg terlalu naif yg terlanjur atau yg mpyai masalah . selagi aku mampu nak bantu generasi y ni. aku akan bantu. itu niat aku. sbb itu aku amik cos psikologi ni. dan aku harap. aku mampu lakukan terbaik........In sya Allah. niat yg baik Allah akan bantu.. aku akan sentiasa berdoa. n harap2 kwn2 pun doakan... aku terlalu sygkan diri aku family aku dan saudara2 aku. friends aku.. aku percaya Allah sentiasa mencintai dan menyayangi hambanya yg sentiasa berusaha nak menjadi yg terbaik .
 
XOXO
nulna