Feb 18, 2009

lukisan

salam,,


time2 panas mcm nie..dgn borink tahap enth pape tah..tak tau nak wat pe..aku chat ngan mmbe kk aku..pandai melukis dia..kreatif..senang jer..tak kekok langsung tangan dia wat lukisan nie..
yelaa control ngan hujung jari..18feb..5:26..thankz la lukis tuk cin..

tag dr Cikserai::safra

salam
bored..duduk rumah...dr terbaring..nothing to do..so,aku hbskan ms kat blog nie..dismpg segera myelesaikn assgmnt.nk seach bahan2 assgmnt lg n nak pk tuk design baju pertina pra-u..design terbaik jer yg terpilih..tp smpai skunk aku tak wat ag.....hmm,anwy myfriends ada tag aku..tp aku duk save..tak out2 utk d post..ok saf aku dah wat..

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
benda ek??..hmm,duit kot..klo tak mcm mne aku nak bli apa yg aku ske..
2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
hmmm,kasut
3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
enth
4.berapa lama hubungan kamu berkekalan?
hbgan ape???..hmm,hbgan nagn family trus berkekalan r..huhuhu
5. Adakah anda dilamun cinta?
ye ker dilamun cinta..?
6. Dimanakah restoran terakhir kamu mkan malam?
hmm,lupe nme tmpat
7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
mutiara sastera tradisional
8. Apakah nama penuh kamu?
nurul nadhrah mahbob
9. Kamu lebih senang ngan mak atau ayah?
my MoM..byk mgadu ngan dia..
10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
entahlaa..
11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
bibi,pika,alyn,ani,wan,fatimah,ila,ikha
12. Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?
time msin basuh gosakkkkk.huhu
13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
tmpt y romantik kot..huahua-pantai
14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu?
safrahehe..mcm mne ek..knal dia 1mgu jew kat sek lama..smkl..tu pun tak ingat..jmpe dia kat dunia online..
baik..

kocik kot..kikiki
umo 19thun..
sweet time syum kot..
amik stpm sme ngan aku.tp sek lain" r
15. 8 perkara yang amat saya gilai?
gilai ek??.

mgumpul jam tangan
minyak wangi
mgarang novel..
enth laa..
16. Pelukan atau ciuman?

enth
17. 8 perkataan yang sering diucapkan?
tak perasan r ..
18. 8 buah buku yang paling baru baca?
lupa apa nm novel tu..tp islamik'y laa..

mutiara sastera tradisional
saudagar besar dari kuala lumpur
.....itu je kot
19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali?

Tanpa-malay
izinku pergi-malay
Autumn in My heart-korea
almost love-korea
I think I love you
sahabat
Ainul Mardiah-nasyd
Selamat berjuang-nasyd
20. Mari Men-Tag 8 orang lain
sape2 jela
::tag lagieee=)::

Feb 17, 2009

+episode++

Salam,
13feb.malam tu..aku blik felcra...djemput oleh my dad ngan adk boy aku mnaiki savy my bro..kikiki..abg aku save keta kat rumah n bwak mto rxz dia ke jb..sng skit naik moto nak g keje kot..isk,aku tak ske rxz..kata org ..mto nie org beli bwak race jer..ape ape ajelaa..tp abg aku beli just ske..bukan bwk merempit okey..kita tinggalkan citer pasal rxz..skunk aku nak bawa korang berjalan2 ke episode kisah cintaalexanda..ceh,..leh buat novel maa..hero ikmal,heroin kak Erika..amacam..kahkahkah..hmm,masyuukk..gurau2 jer ea mal n kak ika..kalo tak ske..lemparkan senyum sahaja..senyuman itu sedekah..kahkah..sampai umah..lepak2 tgk raja lawak..isk,borink sih raja lawak musim ke3..kmpulan sepah jer okey..dr johor katakn..tp mmg toi r kmpln diaorg mantoppp..dalam kol 11 malam tu abg aku dr jb sampai umah dgn moto rxz dia..smpai2..him say..”jom2 makan kat luar along belanje..”..so,ketaorg 2kereta g laa Bandar labis ..tmpat makan yg aku pergi nie..makanan’y sodap2..tp just mahal ckit ah..smpai umah kol 12malam..aku trus tdoq..

14feb tu pagi2 my friendslove hantr msj..time 2 dia tgh koje..msg la jap ngan dia…time tu aku in car ontwy k segamat.my dad nak btolkn keta dia..kesihatan kereta tak beberapa baik..so,nak g hntr hospital..huhuhu..pastu duk teman abg aku g gunting rambut dia..smpai umah kol 1.30ptg my friends call nak g umah best friends kitaorg. kakak dia tunang..

.kol 2.30 g..sblm kol 2.3o aku online jap..so,smpai sne..aku jmpe r kwn2 lama aku yg dah lme tak jmpe..alhamdulillah majlis pertunangan berjln lancr..smpai umah kol 5ptg…abg aku dah blik..kali ni dia tgalkan rxz dia..n bwk savy dia blik sne..my dad lak dah nak hantr aku balik muar..coz esk’y 15feb(ahad)bpk aku nak g memancing kat kmpg..so,pas mgrib kitaorg g main bolw dlu..kat segamat bolw
(pic nye tak beberpe nak mnarik..chye kureng.nmpk malap)
smpai bengkak jri eden..kikiki..have fun ar.tmpt tu bkak kol 9malam..tp smpai kol 8.45..tak de org langsg..my dad dah jd ahli kat sne..sbb tiap mgu my dad main bowl n aku lak ask kne tgal jer,,almaklum r..duk sngle..bkn duk ngan family..Pkul 11lbih hbs main..trus balik muar..hehe.tak geti penat..
16feb ..malam isnin tu..aku dserang demam..tp isnn aku cbe usaha dtg sek…dengan mke yg pucat..mta berair mcm org nagis..hmm,mmg tak selesa time dlm kelas.nasib baik la ckg tak masuk coz terlibat ngan sukan...mlm tu my friendslove call..dia cakap amik laa mc..dlm kelas nnti suro kwn tolong save note..so,aku berdegil gak nak sek..sbb kdegilan..demam aku mjadi2..penin smacm..bibir pulak kering..sakit..dengan slsme lgi..so,aku call my dad n amik aku bwak blik felcra..so,aku amik mc 2 hri ..dengan bosannya duduk rumah..hmmm..thankz r kat dear..care kat aku..

Feb 14, 2009

heheo_O

salam,
++memang penat bulan feb ni dengan sukantra tp nasib baik smua dah selesai++
dengan alunan lagu...kau membuat ku berantakan.. kau membuat ku tak keruan..alamak mnyanyi pulak..huahua..adik eden tgh duk buka lagu tu time aku wat koje nie.nyanyi ler..hehe.
boring laa..eh korang semua nie dah gosok gigi ker time baca blog aku ni..ayo..tak hnsem tak cntk laaa mcm tu..hahaha..tak pe2..lain kali gosok gigi sebelum tido..atau selepas makan..(dr gigi yg tak bertauliah mula membebel)huhu..sje jer laa..tak de story nak mmbebel(hakikatnya ada..tp malas tahap kritikal time nak upld pic)..tak pelaa..lain kali ek syg..hehe..
skunk aku nak manja2 ngan pembaca blog aku yg baik2 nie..korg semua dah makan??..
alolo..tak makan ag..hmm,aku syorkan korang g cari makan..bru la boleh makan..kalo tak cari macam mn nak dapat makan..hayaaa..ini bukan program raja lawak..nak berlawak ok..
ehem..ehem..nak serius...hmm,aku ada msk satu blog seorg mmbe..time tu dia story pasal
seorg pyanyi nasyd..em bekas penyanyi nasyd kumpulan saujana..malas nak mmbebel..korang tgk..laaa nie

hmm,tgk laa name dia tu..sme kan..tapi tak tau laa pulak..pelanduk dua serupa ker..hmm korg fikir..fikirkan laaa..terkejut gak..aku ske ngan lagu nasyd kmpulan diorg..paling popular..sepohon kayu..ingat tak???..korg coment laa.

Feb 9, 2009

Bday cousin

salam
first skali....

Happy brDay ..
tuk cousin aku..farahin.
seMoga panjang Umor n dmurahkn rezekii..

malm tu kitaorg 2family smbut bday ain..
bbq blkg umah dia..
udang" tue smua..bpk aku yg mncg..bso" gak laa...



2family..mcm" mknan yg dmasak.tak terhabisss..
kenyang sampai termuntah..ahakz..nasi goreng cina,
mee hun,..satay..ayam grg,udang,sotong,ikan..pizza..pecal,
macam" ag laa..
the End..^_^
 

                                           

Feb 8, 2009

Salam..
holaa..
mgu lepas aku bru dapat result exam tuk bulan jan'y..
alhamdulillah membgakan gak..peningkatan yg baik..terutama sej1&2.pengajian am2
mark yg tak djangka..berbaloii dengan usaha..
skunk,memang mgu yang agak buzy coz stiap ptg ada latihan rumah sukan..
tgjwb yg aku kne galas sbg naib pgrusii Rumah Merah(Ungku Omar) hmm
bukan tuk lengg" beb..nak stel'n laporan tuk kelab futsal lg..
tgjwb sbg setiusaha..
papepun..akdmik tak terabaii laa..aku msti pandaii bahagi'n masa..
tumpuan dalam kelas paling utamaa..just,kesusasteraan melayu mark nmpk low ckit..
sadiss aku.
papepun usaha lagi!!..