Feb 28, 2010

tag tag tag

lama tak masuk blog mr.homosapiensz ..@ lebih dkenali sebagai ikmal.. blog dia sgt2 la smart, kreatf, lebih matang laaa..huhu.. yelaa umo pun makin mningkt..pglman makin btambah. so , idea2 makin mcurah2 kan..huhu
tertgk laa tag yg diorg huahua main.. so aku nak join la sekali utk suka2..

ini adalh prtrn yg dkenalkn dlm blog en botak sexy ni.hehehe
Peraturan :
(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)(c) Kalau tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni...


1. selalu layan facebook,friendster,blogger,twtr,krangkraf2. time kecik pnh wat lagak ngeri.. ( terjun dr motor ketika tu mak aku tgh bwk mto nak ke tmn permainan.. aku duk blkg.. syok tgk jln rya.skali aku terjun, sengal)3.aku nak sgt2 jdi pgcra tv.. mcm MHI, whi, nona.. (layak kew)4. suka minyk wngi,btfly or hope skly grl,.. 5. take my face -clean n clear ,lotion bdy gnier,hair sunsilk6. nak sgt mngelilingi dunia.melancg.7. tinggi aku 149 ( rendah ke)8.berat ? ops rahsia..9. minat animasi, multmedia,. klo aku jdi pnerbit nak sgt mnerbit ttg kesusasteraan mlyu, epik, (TINGGI SGT ANGAN2 TU)10. ikmal gelar aku bdk sek, ex bdk sek?haha mcm klkr lak..11.lahir kat hosp muar12. pnh duk pahang 10 tahun13. first job dkt airpot klia14. suka lagu faizal thir, kelly clarkson already gone15.anak ke 2 dr 4 adkbrdik16.like jam tgn warna putih17.aku nak kruskn badan!!!!18.2 kali je tgk wyg stkt ini.19.last school stmi 20. berangan nak buat rumah tepi pantai (wooo)21. hensem ye kyle xy22.tinggl kat felcra BK23. aku lahir pd 23 july laaaa..

akhirnyaaa..selesai jgk..hoho aku nak tag lemon, n friends ,,

Feb 26, 2010

resultku

salam,
aKU just mampu say Alhamdulillah,..
walau tak dpt tget pointr 3.. tp redha jelaa..
3B 1C..
tgu result kemasukn ke U pulak..
gd luck to me

Feb 20, 2010

Dilema pelajar tingkatan 6 > dapat coment yg baik

hi ,
Ni coment dr mereka yg mbaca post "Dilema pelajar tingktn 6" yg aku wat pd tahun lepas.. klik tuk imbs kmbli http://hynadhz.blogspot.com/2008/10/dilema-pelajar-tingkatan-6antara.html



sy sbagai student form 6 sgt2 bersetuju ngan apa yg anda utarakan.. salam p'kenalan.. =)
December 4, 2008 10:22 PM

Anonymous said...
STPM amat bagus kerana sijil diiktiraf.uniform sekolah yang wajib pakai rasanya dh cukup.baju kurung putih, kain biru muda, tudung putih.lencana dgn name tag jahit kt tudung.sy pakai baju sekolah smpi umur 20.mula2 malu.tp lama2 x kisah.form 6 best sgt.bab peraturan.kalau kita wat silap.biasa cikgu leh timbang rasa sebab umur kita dh 'tua'.tp kalau terlebih silap.mmg patut kena denda.macam sy.masa upper 6.umur masa tu dh 20 tahun.lps ujian saya malas masuk kelas.ponteng.tp kantoi gak.cikgu dh bg warning byk kali.last2 dia kata dia terpaksa denda sy.sy dgn member upper 6 kena denda lari keliling padang waktu tengahari (kul 1.50, lagi 30 minit waktu sekolah habis)dengan berpakaian seragam sekolah.bayangkan pakai baju kurung putih, kain sekolah biru muda, tudung putih yg ada jahit name tag dgn lencana.sy berlari keliling padang.cikgu kata kalau awk lmbt.murid2 lain balik nnt tgk awk kena denda.kami pun lari sedaya mungkin.dh abis lari sy dgn member rehat bawah pokok.nasib baik dh abis waktu sekolah.kalau x, malu je.dgn peluh lenjun.kalau dak form 1-5, kena denda mcm ni masa waktu sekolah.bayangkan baju sekolah dh basah dgn peluh lps tu masuk kelas.malu nye.tp mmg patut sy kena denda.sbb dh byk kali cikgu warning tp sy x amik kisah.kpd semua.masuk la form 6.mana2 tmpt kalau wat silap mmg kena denda.FORM 6 DIHATI KU.......
December 6, 2008 9:19 PM

Anonymous said...
betul3...aku pon stdent form6 gak,mase abes spm,aku tolak giler2 xmaw msuk f6..mak aku pujuk aku sruh msuk form6.pastu,ckgu aku yg terangkn knp aku mst msuk form6..brula aku terbukak ati msuk form6,kwn2 aku yg lain smua pndg rndah kt aku,sabor jer......aku dak stm kt parit raja tu haa..
August 28, 2009 3:20 AM

Anonymous said...
setuju sgt2 coz byk manfaat yg kite dpt ble msok form 6......at least kite dpat belajar cara hidup di universiti.....sekaligus ia mjd batu loncatan sebelum kita ke universiti....
November 29, 2009 9:44 PM

Anonymous said...
sy skoll upper 6 smpi umor 20. umor 20!!!bayangkan umor 20 tahun pakai baju skoll!! dh la baju sekolah sama mcm dak form 1. terpaksa arr pki kurung putih, kain biru muda, tudung putih tambah lg kasut putih plak tuh. malu2. member2 masa tuh dh masuk U. ada nk abis diploma dh.tp aku still pki bj skoll. tp x kisah. kadang2 aku dgn slamber pki bj skoll smpi mlm. ye lah, kadang2 ari sabtu lps tusyen kt sek. mesti kna pki bj skoll lengkap. lps tuh kitorang lepak bandar. sbenar nya xde apa2 pon pki bj sek nih.biasa jer.kita je yg heboh. aku secara purata pki bj kurung nih 15 jam sehari. apa2 pon form 6 seronok sgt. enjoy
February 2, 2010 2:17 AM

Niniey Ari said...
sy jGe Ambk Stpm.mle2 tension la jge coz Byk gle kerja Umh,kne kuar an handout lg and dGn alik lme..byk aktvty dilakukn .. tpi skrg da biasa la..ley dikatakan memang xda mse nk uat pkara2 x bek pyer..dlm sek mmg bangga gle la cz pjr pling senior an.haha..so gud luck kpd plajar len yg amkb STPM.jGn stress taw...

Feb 19, 2010

++Betoiii++

Betol la STPM kluar 25 FEB'

Feb 12, 2010

CARI KERJA


Salam,
perhatian kpd mereka yg menganggur ,sdg cri kerja, atau ingin mcri duit lebih,
Mnunggu result.. smesta break.. apa shja laa.. yg nak mcari kerja..

OMNIWISE ENTERNATIONAL SDN BHD dilantik sebagai kontraktor cucian Dalaman pesawat (AIC) bagi pihak KL Airpot Services (KLAS)

Ada kerja kosong untuk anda.

Gaji?
Bagi pekerja baru gaji basic Rm700
Rajin OT gaji Rm 1000 atau lebih
Hostel lelaki dan perempuan di sediakan



Syarat-syarat
Ckup 18thn ke atas

Maklumat lanjut : AIDA-0195873101
NURUL-0176139508

Feb 10, 2010

Feb 9, 2010

pasal stpm

salam,
betul ke result stpm keluar awal?..
aku dapat sms dari kawan aku dari labuan
dia bgtw aku 25 feb ini result stpm keluar??
huiii..biar btol...

Feb 8, 2010

hye semua


salam,


haii uall.. lama yer tak update.2 bulan woo..aku kat sini sihat - sihat jer.. tahniah for my best friends time kecil-kecil dulu assebab sambung stady kat arab saudi. sorg lagi ila sekarang tengah prtkal kat pahang.n sorag lagi nani skrg sma mcm aku menunggu stpm..huhu.seronokkan dgr sahabat-sahabat lama sambut stdy jauh-jauh..aku baru je bhenti keje kat airpot. hmm keje mengemas dalam kapal terbang dr luar negara.mcm mencuci gak..betulkn tali pgang,lap meja,betulkn kerusi,tuka srung bantal,vcum,letak selimut..seronok keje kat situ.. kwn-kawan semua sprtg.. ada shf pagi n malam.. gaji basic 700rts n lau rajin oti leh cecah seribu lbih.. lau nak oti tu tdo la kat b6 yang tersedia di tempat keje.. byk sgt pglaman yg akan korg dpt..bila tgk gelagak penumpg time keluar dr kapal.. dr pd tak tahu jd tahu.. dpt la rs ddk kat bsnes clas..makan-makan dlm kapal.. mcm2 lagi laa..ada la jgk kan pglmn tu..hehe..hp tak leh bwk naik kpl.. kwlan memang ketat la .polis bantuan duk cheak jelaa.. pernh la gak terjmpa duit arab.. tp aku biarkan jela kat situ.. dak ni jmpa hp .. jmpa mcm-mcm laa..kpl yg aku naik..kapal arab saudi,srbaya,thailand,Mas,emirates,Vietnam,bgladesh,sri langka, nme ringkas ye.BG,MZ,SJ,BJ,EK.. kena tau la kapal apa yg kita naik.. dlm pic ni aku snap wktu subuh,.. depn tempat dak-dak omniwise tinggal.pejabat.. stor..bkaroke,tidur ..semua kat dlm ni.. depan b6 yer kapal-kapal malaysia la. Mas..

ni kotak tisu kapal emirates.. syg tol byk yg lebih d buang je.. tak leh bwk keluar..pen emirates.. byk aku jmpa..tp tak leh bwk lik..kena buang.. mcm-mcm laa.. spu tangan pun.. huhu..