Apr 30, 2009

Tmdg

SPA,
Sukacita dimaklumkan bahawa tuan/puan adalah layak untuk menduduki peperiksaan PENERBIT RANCANGAN GRED B27 pada tarikh,masa dan tempat seperti berikut..
huhu..itulah slh stu petikan yg aku amik dr surat twrn aku utk mduduki peperiksaan memasuki perkhidmatan penerbit rancangan gred27..12mei ni kalo tak ada aralmelintang..aku g tmdg yer..kat RTM JB..dlm surat tu aku akan laluai ujian amali yg mgandungi 2seksyen iaitu
Seksyen A- suara
seksyen B- penyampaian...
pape pun aku tak letak pape harapan..just hrp dpt pglman yg bermakna nanti..huhu

Hepy bDay




Happy BirthDay To MY Teacher
Pn Azrini..
Semoga panjang Umur n dimrhkan rzKi..
Hpy alWyszz.





Apr 26, 2009

Pesta Buku Antarabangsa KualaLumpur




terbka 1 blog seorg mmbe blog ni..ctew pasal sekitar lawatan ringks dia di PBAKL. aku nak sgt g pesta buku Antarabanga KL ni skali lgi..tp tu laa..spe yg nak bwk g sne..huhu..
thn lepas pun aku g ngan cousin aku..sklga, sblum kitaorg mlepak ke pulau pgkor ..aku sorg je joint fmly dia..org dah ajak g jelaa.huhuhu..mse kat sne aku pun blur nak bli bku ape..coz huh,mcm2 adaa..so time tu aku bli buku ayat2 cinta ,and 1 lagi...karya Habiburrahman El Shirazyhuhu terjemahan ayat2 cinta..tp tu laaa still kat mmbe aku..enth bila nak plg bku tu..anwy,hrp2 dpt g lagi..
ni pic aku amik dr mmbe blog aku yg g sne..srnk yer..novel yg aku nak pun ada..pemilik cintaku setelah Allah & rasul..

Buku terbaru Fatimah Syarha Mohd Nordin di booth Telaga Biru Sdn Bhd. Buku ini dalam kaca pameran, jadi tak dapat nak dibeli.kata 'nya laa..huhu.aku rasa fatimah syarha kian popular..kalo korg bce novel2 terbitan diaa..ana tahu klian2 smua akan tertaut dgn hasil karya nya..huhu..berdakwah dlm penulisan novel..smbil mbaca dpt ilmu..seronok pe..smga kak fatimah dpt mnjd novelis yg terkemuka..aku rasa..pndpt aku laa.karya habiburrahman El shirazyhuhu pun leh tahan jiwang dlm ayat2 cintaa..tp karya fatimah syarha..cintanya tak la jiwang..tp byk berdkwah..best ..ada gak dpt keinsfan..

MUET



alhamdulillah..akhrnya dah tamat pun exam muet..huhu..just tgu Speaking jew mei nie..aku kna 5mei nanti..hu,tak sbo nak speakg..hehe..entah dpt band bpe laaa..soalan leh thn mcabar..smga aku n smua kwn2 aku yg amik muet dpt wat yg terbaik..

Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul


Selepas Tautan Hati..Inilah novel karya Fatimah syarha yg terbru..myidola novelis ,,bru2 ni aku dgr dia berdsksi ttg novel tautan hti di IKIM..n novel terbru dia Pun mnrk aku utk mbeli..tp aku tak smpt nak bli..just aku g laman web dia terlbh dhlu..tak sbr nak bce..huhu
Novel ringkas ini mengisahkan perjalanan hidup seorang wanita yang sangat berhati-hati dalam menetapkan pasangan hidupnya. Keimanan yang tinggi dan kepercayaan yang menyeluruh terhadap Islam membuatkan beliau menggunakan segala pendekatan Rasulullah s.a.w. untuk hanya menerima pasangan hidup yang benar-benar dapat mendidik beliau dan keluarga ke jalan rahmat. Berkat kesabarannya itu, beliau akhirnya berjaya menemui pemilik cintanya, setelah Allah dan Rasul.

Apr 18, 2009

Modal insan?

salam,
dlu aku tertnya gak apa tu modal insan..
so,utk pgetahuan aku n spe2 yg masih tertnya apa itu modal insan..
ambil perhatian..hehe

Definisi:- Modal-Sesuatu yang digunakan untuk mendapatkan atau mencapai sesuatu
yang lain/buah fikiran,idea
Insan-Makhluk yg dicipta oleh Allah S.W.T yang tidak terlepas daripada
Kealpaan

Minda kelas pertama (definisi)

minda kelas pertama ialah sebagai “individu yang berpengetahuan, berdaya saing, memiliki
budaya berprestasi tinggi, integriti dan mempunyai nilai moral yang utuh

Perspektif Islam
Sumber manusia (human resource) yang menjadi pemacu kepada kemajuan dan pembangunan sesebuah negara.
Tidak mementingkan aspek pembangunan intelektual dan emosional sahaja tetapi juga melibatkan pembangunan spiritual..


skian,.teme kasih

Apr 17, 2009

MerahPuteh







dari drama emel emelda,cintaku saerah,cinderella hgalah terbitan terbaru radiusone merahputeh..aku tgk..lain dr yg lain laaa..slalunya kalo aku tgk drama2 , aku bkan yer slalu jd penonton setia..tp klo sentuhan radiusone ni..aku setia..ahehehe..klo nak hiburan..relax2..tgk drama ni ..mmg enjoy..sempoi jer..jalan cerita pun menarik..tak mcm merahputeh yg selalu kita tgk..lagenda bawangmerah bawang puteh..adkberadk tiri asik berantam jer..tp ni diorg mcm bestfriends antara merah n puteh..kelainan yer..slalu pempuan yg pegang watak merah n puteh..tp kali ni laki..best laa..hve fun..

Apr 7, 2009

tRial Muet

salam,
lame'yew tak post blog,..Semalam 6April aku menduduki trial MuEt..
huh cepat'yew masa berlalu..exam MuEt yg sebenar 25April nie..Just W&R jew..Alhamdulillah boleh jwb..Aku ni lemah ckit English..bukan ckit tp banyak...nak dpanjangkan cerita aku tulis mgunakan tulisan besar so byk la ckit nmpk aku mgarang esei tu.3helai mke kertas jwpn...haha..tp oklaa ,tak sgka sblm exam tu aku duk bce artkl pasal computer ..skali keluar soalan pasal..computer and mobile phones.................No better!..what u think?..keluar r gak idea mencurah2..tu jew aku ingat soalannye..coz kertas soalan kena pulang lik..huhu
huh,malu lak rasanyew kwn aku yg stdy kat upnm tu,him bant 5 tu..aku dengan rendah dri'ew ckp just stkt ni dpt bant 3 ujian muet thn lepas.huhu..tp dia dah bg tip ckit..okla tu..mcm ckg pulak duk bg tip kat aku..huhu..tp bgus gak dia ni..semua bahasa dia tau..bahasa jepun,jawa,enth ape lgi.lupa dah aku..huhu..papepun gd luck tuk dia..antara kwn aku yg byk bg nasihat..thankz hfzdn ^_^..
so,11mei nanti exam pertengahan tahun..cepatkan..pastu percubaan StPm..hayaaii..tak sbr nak jwb paper last stpm..huhuhu..nak cepat2 masuk Universiti..Kalo dizinkan Tuhan..aku nak sgt masuk UPM..amik kesusasteraan atau bimbingan dan kauseling..ckg bagi pendapat suro msk Universiti tu..tP tgk laa ada rzki..tp smkin lama byk pulak dugaan mnimpa..of couse dlm sek..mcm2 kna wat..hrp2 ak leh sbr n tabah dgn dugaan tu..
"Ya Allah kau permudahankanlah jalanku untk mdapat kerdhaanmu..semoga aku berjaya dalam mcapai kemenangan dan kejayaan hasil usahaku dr rahmatmu"