Sep 21, 2010

Monolog : The Contest

Nadhz Blogspot
Mempersembahkan……..
          Sebuah karya Sulung Mr.Homosapiensz
http://homosapiensz.blogspot.com/2010/09/official-monolog-contest-begin.html

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

hanya sekadar menyertai Monolog the contest dari blog Mr.homosapiensz.huhu

Tergempar! Hehe. Mal nak wat cerpen. Mag xsabar nak baca. Synopsis je dah agak saspen. Mesti banyak konflik dalaman . aku nampak kontes ni dari blog dia sendiri http://homosapiensz.blogspot.com pas dia tag pasal cerpen yang bakal beliau hasilkan sms d Fb. So, sebagai kawan dalam dunia maya ni. Sentiasa flow .. hehe.dan mau joint monolog the contest dia ni laa.. Mau dapat adiah n wit raya.. haha.ok jum 
 Synopsis 


Monolog menceritakan kehidupan Iqmal (watak utama) selepas kematian isterinya yang menghidapi satu penyakit misteri dan pada masa yang sama melahirkan anak sulung mereka, Adam. Sedikit demi sedikit rahsia perbuatan isterinya selama ini dibongkarkan dan diceritakan melalui teknik 'flashback' watak utama. "Monolog" yang dimaksudkan ialah, selepas kematian isteri Iqmal iaitu Aisyah. Iqmal menjadi tidak keruan. Hilang arah. Berlaku monolog dalaman antara fikiran positif dan fikiran negatif. Selepas itu, monolog itu semakin menjadi-jadi walaupun bukan kehendaknya. Adakah ia satu monolog? Ataupun satu mesej yang ingin disampaikan oleh suatu entiti? Ataupun bisikan entiti yang ingin menghancurkan hidupnya? Atau kekeliruan personaliti (split personality) dia? Nantikan penerbitan cerpen "Monolog", Eksklusif di Blog homosapiensz,blogspot.com. Mungkin terdapat pelbagai kejutan lagi kerana cerpen ini merupakan cerpen spontan Mr.Homosapiensz!
ni hasil aku..

Ok dok  mal.. huhu.. ni je mampu hasilkan secara spontan sambil tengok dak senior wat sketsa dalam kelas..huhu
lau ada salah silap. sila tegur ya.. 
Yang flashback,entity,split personality tu amik dari synopsis mal jer. Hoho..
sekian,
TAMAT

2 comments:

Mr.Ix said...

hehhehe..thanx nadh coz sudi join contest ni.....

peserta tak ramai sgt maybe ad apluang cerah kot..hehhehhe..

NadhZ said...

hahaha, lex r mal.
sbb smpai 30 oct kan..
lme ag...
truskan usaha..