Aug 22, 2013

Di mana pemikiran kita?


Dia lah yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) - untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: siapakah di antara kamu yang lebih baik amalnya; dan Ia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang yang bertaubat); 
surah Al Mulk


Isi Al-quran terlalui banyak jawapan bagi mereka yang berfikir..Namun, apa yang terjadi sekarang kita boleh baca novel sampai 30 tajuk. tapi cerita,kisah benar pengajaran hikmah dalam al-quran susah nak baca. #ini peringatan buat aku sendiri. Allah Maha mengetahui lagi Maha pengampun. Di Malaysia, kita masih aman bukan? tapi kematian di dgr dengan mudah. orang islam di mesir, di syria, palestin di bunuh dgn kejam. Aku terigt. tanda2 kiamat ialah ramai org yg beriman yg xtakut akan mati meninggal sebelum kedatangan dajjal. Allahualam. 
sekarang datang pulak fahaman syiah yg sesat . cuba menghancurkan umat islam. sedangkan ramai remaja, di buai cinta manusia, hawa nafsu, disco, kelab malam, bercuti melancong, berfesyen2, terlompat2 dengan konsert artis luar negara. bermegah2 dalam facebook dengan pasangan masing2.. Artis berpegang2 tangan di dalam filem, berpeluk2. aurat di buka sana sini.. INI KE MALAYSIA MASIH AMAN?..Allah menguji rakyat malaysia dengan kesenangan, dengan kebahagiaan bukan?... namun dalam kita kata malaysia aman. Allah kirimkan peringatan. sehingga berlakunya kemalangan yg meragut ramai orang di genting highlands. 
jangan di sangka aman. Allah xuji kita. AMAN jga antara ujian. kita sedar atau tidak apa tanggungjawab kita sebagai manusia....No comments: