Sep 2, 2010

Novel + Drama


Novel + Drama
aku memang bercita-cita nak jadi penulis novel. menghasilkan sebuah karya yang membuatkan orang suka membaca. Nak ada isi yang bila di baca dapat ilmu dari situ . Contoh , novel kegemaran aku, Tautan Hati, syabab musafir kasih. Yang menyelitkan Hadis dan Ayat al - quran untuk mengukuhkan pendapat dan jalan cerita.
melalui pengalaman.malah,dalam pelbagai sudut pandangan dan situasi. Kadang2 pendekatan hati ke hati memainkan peranan nak membuat seseorang mendapat jalan cerita menarik. terutama dalam percintaan.
Tp xmau lah.. percintaan yang kadang2 nampak sgt berlandaskan nafsu. seperti mana novel yg pernah aku baca.
mengikut sgt barat yer.. satu lagi pengaruh drama korea atau jepun. satu lagi indonesia. ayat2 cinta, ketika cinta btasbih la... pgaruh sgt.. cuba jadi macam fatimah syarha.. unik novel dia. dalam  cerita dia memang mantop. layak pun dapat anugerah.. So, dia sekarang jadi my inspirasi utk mencipta karya tersendiri.. terbaru.hasil ciptaan aku Puitis Cinta.  bukan cintun2 antara laki pmpuan jeh.. cinta dari pelbagai sudut .keluarga, sahabat and others lah.. jeff, mal dia paling banyak bagi kata semangat ..yang kata2nya bnyk melekat kat otak .walau kritikan. Mal!.. nadh pun doakan mal dapat siapkan cerpen mal tu. memang xsabar nak baca. huhu..

p/s: time nak g beli lauk kat gerai mak cik dahan. Tiba2 kat gerai tu tengh wat shootg drama BARAT rtm2. time aku n mmbe aku jalan. xperasan lak yg atas moto buruk tu si NASIR BILAL KHAN.  tersentap kitaorg. nasir bilal khan mendogak ke hadapan pastu menoleh kat kitaorang.. TERUS dengar CUT!.. haha.
jahat tol kitaorg ni. bagi hilang tumpuan NBK tengh berlakon.(perasan) rosyam nor n seorang lagi pelakon yang aku xtau spe. sedang duduk kat gerai tu. Kononnya si nasir ni dah terjah si rosyam ni sbb duk mgumpat pasal dia.
wachhhaaaaa.. memang kelakau lah.. 
so, kitaorg tukau lah plan nak beli lauk kat makcik dahan ke tmpt lain. dengan mudahnya. bus pun lalu. apa lagi terjah bus terus g bazar kat luwau. memang hari yang xdirancang. time Naik bus lagu noktah cinta pulak kumandang.. memang dah mcm drama jugak. ahakz.

sekian

2 comments:

Mr.Homosapiensz said...

hehhe...novel nadh dulu pun mantap dah....kn mal baca dlu kn cz nadh dh pendekkan......pape pn chai yokk...lama x layan drama korea+jepun ni......dlm cerpen MONOLOG mal nnti pun ada terselit terjemah al quran..hadis blom lg...

NadhZ said...

gdluck Mal. ehehehe..